Cuprinsul
Elogiul siestei

 

Prefata de Jacques CHIRAC
Prefata de profesor Michel BILLIARD
Incurajare de Jean-Claude BOURRET
Introducere de Daniel AMELINE
Incurajare de MŒBIUS
Cuvant-inainte : Traiasca siesta! de Pierre BONNET


Introducere; siesta

De ce aceasta carte - Traind ca in paradis - O carte unica in lume - Sanatatea si fericirea : nimic mai simplu - Definitia siestei - Anticii cunosteau mai bine virtutile siestei - Nenumaratele binefaceri ale siestei - "Nu am timp" : o falsa scuza - Cum citim aceasta carte.


Capitolul 1 : Ritmurile biologice

Cronobiologia : studiul ritmurilor vietii - Ritmurile somnului - Cel putin o siesta pe zi - Ritmurile electrice ale creierului (EEG) - EEG in cursul siestei - Experiente in stare de izolare totala - Binefacerile siestei, studii de laborator - Profesionistii siestei - Siesta la diferite popoare - Siesta la animale - Cheia fericirii - Solutia problemelor noastre este in noi - Instinctul somnului nu mai exista - Psihanaliza somnului: teoria si practica - Placerea de a dormi, calea spre armonie.


Capitolul 2 : Cum ne facem siesta

A-ti face siesta, se invata si se perfectioneaza - Siesta celor mici si a celor mari - Pozitiile pentru siesta - Ora siestei - Diferite tipuri de siesta - Unde ne putem face siesta? - Ritualul siestei - Cat timp trebuie sa dureze siesta? - Siesta regala, siesta relaxare, siesta rapida - Siesta in urgenta - Respiratia in timpul siestei - Trucurile siestei - A sti sa te trezesti bine - Tineti un caiet al siestei - Cum ne schimbam viata - Cura de siesta de opt zile.


Capitolul 3 : Siesta, sursa de sanatate;

Stresul si sanatatea proasta sunt efecte ale progresului - Omul modern nu mai stie sa doarma - Un somn bun valoreaza cat tot aurul din lume - Somniferele, o falsa solutie ale problemelor somnului - Cum invingem insomnia gratie siestei - Cafeaua si tigaretele : arta de a aprinde focurile rosii - Siesta diminueaza riscul de accident cardiovascular - Siesta si dragostea - Falsele idei despre somn - Siesta este indispensabila - Siesta in raport cu alte metode de preventie - Reducerea timpului de somn : este posibila - Siesta un remediu universal.


Capitolul 4 : Siesta, sursa de creativitatea;

Siesta ne elibereaza geniul interior - Practicanti celebri - Inconstientul, un potential infinit de creativitate - Investigarea subconstientului este baza creativitatii si a tuturor dezvoltarilor personale - Cum ne facem siesta mai creativa - Cum rezolvam dificultatile in timpul siestei.


Capitolul 5 : Siesta, sursa de eficacitate;

Oul si gaina - Proba; : siesta ne face mai eficienti - Este mai important sa lucram cu eficienta decat sa lucram mult - Cum ne permite siesta sa castigam timp - Intreprinderile japoneze si americane favorizeaza siesta : o investitie rentabila - Siesta ne face mai pozitivi si mai cu umor - Sa dormim mai putin dar mai bine - Durata optima a somnului - Doriti sa fiti in continuare obositi, stresati si sa va simpiti rau in propria piele?


Capitolul 6 : Siesta, sursa de spiritualitate;

Siesta poate facilita rugaciunea si starea mistica - Ritmurile alfa ale creierului si punctul de plecare in toate experientele interioare - Somnul este considerat sacru in numeroase religii - Pacea originala nu insemna indepartarea de natura - Gasiti-va linistea in interior - Siesta : un mijloc pentru a pentru a ajuta omul sa progreseze - Siesta este un excelent moment pentru a ne ruga - Indicatii pentru conduita in timpul vietii si al siestei - Carti... mai multe carti!


Capitolul 7 : Deveniti un campion al siestei

Ce este un campion al siestei? - Mai putin de 1% din populatie este actualmente campioana a siestei - Toata lumea poate deveni campioana a siestei - Criteriile unei sieste reusite - Testul : sunteti un camion al siestei?


Concluzie : Viitorul siestei

Viitorul siestei - Siesta este o prioritate pentru sanatatea publica - "Domnul Siesta" - Dreptul la siesta - Cercetarea stiintifica asupra siestei si "Cluburi de siesta" - Epilog : Faceti-va siesta in fiecare zi.


Harta siestei - Rezultatele testului - Bibliografie - Multumiri - Pentru a merge mai departe.