Biografie

 

Bruno Comby is in 1960 geboren in Frankrijk in Rochefort sur Mer (nabij Bordeaux). Hij bezit het ingenieursdiploma (X80) van de "Ecole Polytechnique" (beroemde Franse Technische Universiteit, 'promotion' 1980), en tevens het diploma van kernfysicus van de "Ecole Nationale Supérieure de Techniques Avancées" te Parijs (ENSTA 85).

Hij is perfect tweetalig Engels-Frans en heeft in vele landen gewerkt, gereist, gewoond en gedoceerd: in Noord-Amerika (9 jaar VS en Canada), in Europa (Duitsland, Zwitserland, Belgie, Engeland, Ierland, Nederland, Spanje), in Afrika (Gabon, Djibouti, Marokko), op tropische eilanden (La Réunion, La Martinique, Madagascar), en Azie …

Hij is nu voorzitter van de "Association des Ecologistes Pour le nucléaire" (Vereniging van ecologen vóór kernenergie) die hij heeft opgericht in 1996 na het verschijnen van zijn boek Le nucléaire, avenir de l'écologie?" (Is de kernenergie een toekomst voor de ecologie?), en wetenschappelijk direkteur van het instituut dat zijn naam draagt (IBC), waar hij een groep internationaal bekende onderzoekers en artsen coördineert die onderzoek doet naar voeding en preventieve gezondheidszorg.

Met een leeropdracht van de "Faculté de Médecine de Paris", heeft hij gedoceerd aan artsen, ondernemingen, en in het openbaar, in het kader van de beroepsopleiding.

Bruno Comby heeft een groot aantal studies en wetenschappelijke publicaties, geschreven evenals tien boeken voor het algemene publiek die vertaald zijn in het Engels, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees en Tsjechisch, en meer dan een miljoen lezers hebben geholpen een gezonder leven te leiden.

In het kader van zijn gezondheidsonderzoek heeft hij een nieuw medisch apparaat ontworpen, de STRESSOMETRE COMBY, het eerste systeem voor de meting van de (basis)zenuwtrillingen in rusttoestand (TNR). Deze trilling, die toeneemt onder invloed van cafeïne, nicotine en adrenaline, is een klinische maatstaf voor de nervositeit van een persoon. De STRESSOMETRE stelt wetenschappers in staat onderzoek te doen, en wezenlijke vooruitgang te boeken, op het gebied van preventieve gezondheidszorg, pathologische tremor en neurologie. De STRESSOMETRE, gemaakt en in de handel gebracht door TNR TECHNOLOGY , wordt verkocht aan artsen, ziekenhuizen, (para)medici en aan mensen die in hun gezondheid zijn geinteresseerd.

Tot 1998 was hij een van de belangrijke bestuurders van het Nationale Comité tegen het roken. (CNCT) Op dit gebied is hij schrijver van het meest verkochte anti-roken boek in Europa: "Comment vous libérer du tabac", (Hoe kom ik van het roken af?) waarvan kortgeleden een herziene uitgave is verschenen in de serie "J'ai Lu".

In zijn vrije tijd beoefent hij ski, knutselen, zwemmen, zeilen en windsurfen. Voor de laatste twee was hij enkele jaren instructeur bij de UCPA en bij het nautische centrum van Glénans.

IBC Home page