Alimentatia Naturista !

 Cuprinsul

Introducere de Pr Thieu Nghiem

Prefata de Prof. Maurice Cloarec

Prefata de Prof. Abrams

Introducere de Brice Lalonde

Definirea ecologiei alimentare

Definirea stilului de viata instinctiv

Definirea terapiei cu alimente proaspete

Introducere: schimbati-va dieta!

 

PARTEA INTAI: DE CE SA NE SCHIMBAM ALIMENTELE

Alimentul modern este artificial, impur, poluat si nepotrivit - Diferitele metode de prelucrare a alimentelor - Gatitul denatureaza alimentele - Vitaminele sunt esentiale pentru viata - Diferitele sisteme de alimentatie naturala din istoria omenirii - Intoarcerea la legile naturale ale nutritiei - Cercetarea nutitiei in Paleolitic - Viata si sanatatea omului preistoric - Dieta primatelor in salbaticie - Sanatatea uimitoare a eschimosilor - Beneficiile acizilor grasi polinesaturati din pestele crud - Trei sute de nutritionisti reuniti la un congres in Stockholm - Alimentatia instinctiva si vegetarienii - Experimentele faimose ale doctorului Pottenger - O sursa ecologica faimoasa de de proteine: insectele - De ce alimentele proaspete sunt mai bune decat cele prelucrate: teoria om-maimuta.

 

PARTEA A DOUA: O VATA MAI BUNA PRINTR-O ALIMENTATIE MAI BUNA

Avantajele ecologice ale dietei naturale - Economie considerabila de timp - Libertate reala pentru femei: fara gatit! - O dieta care respecta libertatea individuala - O raspandire divina - Placere sporita de a manca - Slabiti cu dieta instinctiva naturista - Frumusete prin alimente proaspete - Sporturile si alimentele proaspete - Mancand mai bine si mai ieftin: o sursa de economii pentru bugetul familiei, securitatea sociale,companiile de asigurari de sanatate si afaceri .

 

PARTEA A TREIA: TREPTELE SPRE O SANATATE MAI BUNA: ALIMENTELE PROASPETE

Alimentele proaspete pot preveni imbolnavirile - O dieta mai buna: ce rezultate sunt de asteptat? - Deranjamentele digestive si dietele ecologice - Alimentele proaspete si stresul - Nutritia si bolile de inima - Mai putin colesterol cu alimente proaspete: o sarcina usoara - Cancerul si terapia cu cu alimente proaspete - Bolile infectioase si terapia cu alimente proaspete - O dieta care subrezeste umanitatea - Reumatismul si terapia cu alimente proaspete - Alergiile si dieta instinctiva - Inflamatiile, durerile inflamatorii si alimentatia instinctiva - Bolile grave si terapia cu alimente proaspete - Precautiile pentru aplicatiile terapeutice ale terapiei cu alimente proaspete.

 

PARTEA A PATRA: CUM PRACTICATI DIETA CU ALIMENTE PROASTE IN LUMEA MODERNA

Cele doua stadii ale unei diete mai bune - Diferitele cai de practicare a ecologismului dietetic - Gatirea la temperatura scazuta - Excluderea selectiva a anumitor alimente daunatoare - O saptamana de cura cu alimente proaspete pe sezon - Ziua din saptamana cu alimente proaspete - Cura anuala cu alimente proaspete de trei saptamani - Masa zilnica cu doua viteze - Micul dejun cu fructe - Diete ocazionale - Diete cu alimente proaspete - Vegetarienii - O singura masa - Reguli de combinare a alimentelor - Dieta cu fructe - Exclusivismul - Nutritia instinctiva - Dieta primitiva sau Paleolitica - Vara: perioada privilegiata pentru inceperea dietei naturiste - Importanta alegerii unei game largi de alimente - Minunile naturii: o infinitate de arome delicioase - Lista fructelor si a alimentelor bogate in zahar (Categoria A) - Lista vegetalelor (Categoria B) - Lista proteineloe si a alimentelor bogate in lipide (Categoria C) - Este calciul indispensabil din dieta zilnica? - Continutul de calciu al diferitelor alimente, in ordine descrescatoare - Care sunt sursele de calciu in cadrul dietei naturiste? - Raportul Dr. Christian Pauthe, medic generalist la Facultatea de Medicina din Montpellier, specializat in igiena, medicina sportiva si medicina preventiva - Raportul privind neadaptarea la produsele lactate de Dr. Nicolas Le Berre - Durata meselor adaptata la fiecare caz particular - Mitul micului dejun - Doua abordari ale micului dejun - Cat de multe alimente proaspete trebuie consumate la o masa? - Durata mesei - Echilibrarea nevoilor nutritionale: diferenta dintre balanta dietetica si balanta nutritionala - Verificarea matematica a balantei nutritionale ideale - Micul dejun - Un mar pe zi elimina medicul - Pranzul - Exemple de mese de pranz pe acest model - Dineul, masa serii - Exemple de mese de seara - Traditia Tahitiana de a manca peste crud - Singura bautura indispensabila: apa - E natural sa bei dintr-un pahar? - Mancatul din instinct va da o placere mai mare de a manca - Este posibila o balanta nutritionala instinctiva? - Reguli de combinare a alimentelor - Calitatea alimentelor este esentiala - Partrarea alimentelor crude - Semintele germinate: un aliment natural bogat in vitamine - Posibilitati de incoltire a semnitelor in casa - Cum sa uscam carnea si pestele in aer liber ca eschimosii - Cum sa mancam mai bine la restaurant si la pranzurile de afaceri - Cum sa mancam mai bine in calatorie - Cum mancam fructe crude la o pertecere - Dieta cu cruditati pentru un copil frumos - Nutritia instinctiva pentru femeia insarcinata - O dieta cu cruditati pentru intinerirea persoanelor in varsta - Precautii pentru o dieta cu cruditati sigura si sanatoasa - Reactia de dezintoxicare a organismului - Cat de mult dureaza dezintoxicarea organismului? - Interpretarea reactiilor organismului - Retinerea ocazionala: o cura naturala de sanatate - Sapte recomandari ale SOCIETATII AMERICANE DE CANCER.

 

POSTSCRIPTUM DE SAVANTI

 

CONCLUZIE: REDESCOPERITI PUTEREA INSTINCTULUI IN NATURA

Dupa alimentele crude

Bibliografie

Multumiri

Stresometrul

Institutul Bruno Comby

Pentru mai multe informatii